Saturday, February 21, 2009

Lelaki Yang Patut Di Baham Tanah

بسم الله الرحمن الرحيم
Tajuk kali ini dipetik dari blog seorang sahabat karib. Beliau menceritakan tentang ciri-ciri lelaki yang patut dibaham tanah.Di sini aku bukan hendak menceritakan tentang isi-isi yang terdapat dalam tajuk tersebut tetapi nak cerita mengenai minggu yang padat lagi terisi dengan keletihan walaubagaimanapun penuh dengan kepuasan. Sebelum itu nak tambah sedikit, mengenai lelaki yang patut dibaham tanah sepertimana disebut oleh sahabat karib saya itu ialah lelaki yang menyimpan bekas kekasih di belakang isterinya namun tidak mengakui hakikat sebenar. Begitulah ayat-ayat kuasa (power) yang diungkap oleh beliau. Aku serta-merta setuju.

Minggu ini penuh dengan test, assignments, presentation, dan juga latihan persediaan untuk menghadapi Hari Bahasa di kampus. Test Engineering Physics II dan assignment Operating Systems ibarat mencengkam masa. Tambahan pula aku dijemput sebagai speaker seminar Operating Systems untuk pelajar akhir semester diploma dan diberi tajuk Ubuntu. Lagi dan lagi, latihan sehingga lewat malam bagi memastikan segalanya berjalan lancar pagi tadi dan alhamdulillah.

Tajuk drama pendek kami bagi Hari Bahasa ialah The Chronicles of Johan Handsome dan akan aku selitkan pautan untuk muat turun skrip yang telah aku reka bersama dua lagi sahabat.

Wallahu'alam.

No comments:

Post a Comment