Monday, September 21, 2009

Jumpa Lagi Ramadhan, Apa Khabar Aidilfitri

بسم الله الرحمن الرحيم
Kesempatan yang terhad, hanya ini yang termampu. Menulis di pagi 2 Syawal sekadar yang termampu. Kesibukkan dalam banyak dimensi kehidupan membataskan Hijrah Huzaifah untuk dikemaskini selalu. Hari ini 2 Syawal, 1430 Hijrah aku berada di Felda Endau, Mersing Johor, kampung halaman ayahanda aku yang sudah semestinya menjadi destinasi bagi menyambut 1 Syawal setiap tahun. Kampung mak dah ramai orang, kampung baba yang tak ramai orang. Maka, disinilah kami sekeluarga.

Kepada semua rakan taulan serta pembaca yang dikasihi sekelian, Salam Aidilfitri aku ucapkan dan aku pohon kemaafan fizikal dan mental sekiranya selama ini ada terguris, terkasar bahasa, terlepas bicara. Maaf sebanak-banyaknya. Terima kasih juga buat insan-insan yang sudi memberi sokongan, membantu, berjasa secara langsung mahupun tidak. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik kalian.

Sempena Syawal yang hadir dan Ramadhan yang berlalu, semoga kita akan lebih maju lagi pada masa akan datang bagi meningkatkan amalan di dunia dan akhirat. InsyaAllah...


Wallahu'alam...

3 comments: